Dersizle Forumları

Full Versiyon: Matematiğe kafamız çalışmıor!! 2
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
morfiy
Matematiğe kafamız çalışmıyor!
Türkiye ile OECD ülkeleri arasında yapılan karşılaştırmada, Türkiye'nin matematik performansında sadece Meksika'yı geçerek sondan ikinci olduğu ortaya çıktı.

Türk öğrencilerin matematik performansının çok kötü olduğu ortaya çıktı.
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, OECD’nin Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programına göre, OECD ülkelerinde 15 yaşındaki öğrencilerin matematik performansına göre en başarılı ülkelerin Finlandiya, Kore, Hollanda ve Japonya olduğuna dikkat çekti.

Bu ülkelerde temel seviyede matematik yeterliliğine sahip olmayanların oranının yüzde 10’dan az iken, Meksika, Türkiye,Yunanistan, İtalya ve Portekiz’de yüzde 25’in üzerinde olduğunu vurgulayan Özcan, şöyle dedi:
"OECD ülkelerinin skor ortalamasının 500 olduğu düşünüldüğünde; Kore’de öğrencilerin matematik performansı 542, Finlandiya’da 544, Hollanda’da ise 538’dir. Türkiye Meksika’dan sonra matematik performansında en başarısız ikinci ülke’dir. Türkiye’de öğrencilerin matematik performansı 423’tür."

Özcan, öğrenci başına harcama oranının OECD ülkelerinde Türkiye'den 6 kat fazla olduğunu, Türkiye'de bütçeden eğitime ayrılan payın yüzde 10.4'ken OECD ülkelerinde ortalamanın yüzde 13.3 olduğunu kaydetti.
OECD ülkelerinde öğretmen maaşının Türkiye'dekinden ortalama 4 kat yüksek olduğunu da vurgulayan Özcan, şöyle konuştu: "Türkiye eğitim alanında fazla mesafe katedilebilmiş değildir. OECD ülkelerinin hala çok gerisinde kalan ülkemiz, son sıraları hiç kimseye kaptırmaya niyetli değildir. Eğitim sisteminin iflasının vesikası olan bu tablo’nun muhatapları en kısa zamanda eğitimde acil durum planını devreye sokmalıdır. Aksi takdirde S.O.S. veren Türk Milli Eğitim sistemi kısa zamanda çökecektir.”

(Alıntı)

(ANKA)

konu kapatılmamalı...
morfiy
NoT:^dersizleci^  arkadaşımın konusunun  anısınadır siritansiritan  yorumlarınıza burdan kaldığı yerden dewam edebilirsiniz siritan
tartışma ortamı yaratılmadığı sürece ben hiçbir konuyu kilitlemem zaten.lütfen herkes birbirine saygılı olsun.EMEĞE SAYGI.morfiy tşk.Dersizleci ayrıca teşekkürler...
burcu arkadaş haklı hemen konu kapatılmamalı özel mesajı kullanabilirsiniz evet mod olabilirsin ama bu deildir insanların fikirlerine sansür uygulayasın...
morfiy
avrıl sana özel msj atabilseydim konusurdum ama ne şans öm sistemi senin üzerinde etkili olmuyor siritansiritan
pardon öm kullanamıyorsunuz özür dilerim
ama yinede başkalarının fikirlerine saygı duymak gerekir...
Olay TaTlIYa BaGLaNDAysa SRun Yok ...
TşK LeR HeRKeSe.....
genc_muhendis7 Demişki:

burcu arkadaş haklı hemen konu kapatılmamalı özel mesajı kullanabilirsiniz evet mod olabilirsin ama bu deildir insanların fikirlerine sansür uygulayasın...

sana katılamıyacağım. forum kuralları ihlali olunca ben görevimi yaparım.herkesin düşüncesine saygı duyuyorum.Yanlış anlaşılmak istemem.Ama tartışma ortamı+ muhabbet konuya müdahale etmek zorundayım..

öm sistemini kapatıyorum...+ sevmiyorum...

ama seninde sansür uygulaması gibi düşüncen biraz ağır deilmi? kimin fikirlerine saygı duymamışım.Hepinize tşk.caliskan
morfiy
bişi söylemeyicem çünkü bu konunun tekrar kilitlenmesini istemiyorum beni anladığınızı umuyorum siritan ne demek istediğimi siritan iş tatlıya bağlansın alttan alması gereken birisi warsa herzaman öğrenciler olur öğretmenler deil kusura bakma AVRIL
Ama şöyle bir şey mesala arkadaşlar fikirlerini söylemekte serbest olmalı
(Tabi bunun da bir ölçüsü var... sana bu konuda hak veriyorum )
Sadece seviyeli bir şekilde tartışılmalı ve özgür bir şeklide herkes düşüncelerini söylemeli bence.....
Belli bir yaşta insanlarız bir çok şeyin farkındayız...Konu kapatılmamalı bence fikirlerimizi söylemek zorundayız bu sitenin amaçlarından biri de bu..
Yalnız tartışma ortamı yaratacak, gereksiz yere konu dışı yazılar yazmak bunlara tabi ki de mudahele etmek zorundasın aynı zmanda forum kuralları zaten ...O zman haklısın sen ....
Yanlış anlaşılmasın ....Söylediklerim herkes fikrini söylemeli tabi foruma uygun şekilde
beni anladığınız için teşekkür ederim.sorun çözüldüğüne göre Saygı içerisinde yorumlamaya devam edelim.dersizleci olduğumuzu belli edelim lütfen.Burası bir eğitim sitesidir.anlayışınız için tşk...
Sayfalar: 1 2
Referans URL