Dersizle Forumları

Full Versiyon: nüfuss
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
aritmetik ve fizyolojik nüfus yoğunlukları arasında büyük bir sayısal farkın olmadığı bir merkezle ilgili aş. hangisine ulaşılır?
a)toplam nüfus azdır
b)yerşekilleri engebelidir
c)ekonomisinde tarıma dayalı sanayi önemli yer tutar
d)tarımla uğraşan insan sayısı fazladır
e)yüzölçümünün büyük bir bölümütarım alanıdır
hani fizyolojik nüfus yoğunluğu tarımla uğraşan nüfus ile ilgili ya; o yüzden nüfusun tamamı tarımla uğraşsa fizyolojik nufus yoğunluğu ile aritmetik nüfus yoğunluğu aynı olur... cevap d'dir galiba...
bana da d şıkkı gibi geldi
pelin cvp ne
tarımla uğraşan nufus tarımsal nüfustur arkadaşlar ve engebeye göre farklılık gösterir çünkü yoğunluk sözkonusu.bence cevap e dir çünkü fizyolojik nüfus; toplam nüfusun, tarım arazilerine(ekili dikili alanlara) bölünmesiyle ortaya çıkar.
ee aritmetik nüfus ta malüm; toplam nüfusun, toplam yüzölçümüne  bölünmesiyle elde edilir.
yani bu durumda toplam ekili alanla, toplam yüzölçümü arasında pek fark yoksa, o bölgede bolca ekili dikili alan var demektir.(aynı zamanda engebesiz bir arazidir.)
ama arkadaşımız pelin sorunun doğru cevabını yazarsa çok memnun olurum.
herkese başarılar...
arkadaşlar ben cevap E diyorum. oğuz Bey'e bir soralım bakalım...
arkadaşlar işin kötü yanı cvbı bilmiom
ben amy lee ve yasin hocamıza katılarak e olmalı diyorum.sayın oğuz hocam cevabı nedir?
artitmetik nüfus yoğunluğu nüfusun yüzölçümüne bölünmesiyle elde edilir. fizyolojik nüfus yoğunluğu ise nüfusun tarım alanlarına bölünmesiyle bulunur. buna göre artimetik nüf. yoğ. ile fiz. nüf. yoğ. arasındaki farkın az olabilmesi için tarım alanlarının ülke yüzölçümünde önemli bir payı olması gerekir. buna göre de cevap ' E ' dir
şimdi doğru cvp ne yaff??ama bence cvp © şıkkıdır....
Sayfalar: 1 2
Referans URL