Dersizle Forumları

Full Versiyon: sorular?
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
supergirl
tuz gölünde farklı mevsimlerde meydana gelen seviye değişikliği nedenler nedir?
antalyada kıyı turizmi gelişirken rizede nie gelişmemiştir?
van gölü ile tuz gölünü kullanım açısından karşılaştırınız?
ülkemizde 12.000 civarında bitki türü karadenizde bulunuyor neden?
tuz gölünde farklı mevsimlerde meydana gelen seviye değişikliği nedenler nedir?
buharlaşma ve yağış olabilir diye düşünüyorum.ilkbaharda iç anadoluda yağışlar fazla olduğundan seviye yükselirken,yazın kuraklık ve buharlaşmadan dolayı ssviye düşebilir.tuz gölünün kapalı havza olmasıdabi etken olabilir.yani dışarıdan akarsularla bağının olmaması.
antalyada kıyı turizmi gelişirken rizede nie gelişmemiştir?
çünkü karadeniz bölgesinde güneşli gün sayısı azdır.dolayısıyla kıyı turizmi gelişmez.karadenizde gelişen turizm faaliyeti yaylacılıktır.

1. SORUN YAĞIŞTAN KAYNAKLANIYOR YAZIN KURAK GEÇMESİ
2 BİLİYORUZKİ ANTALYA NERDEYSE 4 MEVSİM SICAK Bİ ŞEHRİMİZDİR RİZEDE İSE ILIMAN OKYANUSAL İKLİM HAKİM YANİ HER MEVSİM YAĞIŞLI

Karadeniz bölgesinde diğer bölgelere oranla daha fazla miktarda yağışlar olması..(cephe yağışları gibi)
reina Demişki:

Karadeniz bölgesinde diğer bölgelere oranla daha fazla miktarda yağışlar olması..(cephe yağışları gibi)

karadeniz bölgesinde görülen yağış cephe yağışları değil,yamaç yağışlarıdır....
düzeltmek istedim kolay gelsin...
Bence sadece yamac yagışlarının hiç alakası yok. Cünkü yamac yagısları akdeniz bölgesindede var. Bitki öttüsünün ceşitliliği daglık olusundan kaynaklanıyor bence. kuzey kesimleri cok fazla yagıs alırken güney kesimne yagız cok azdır. dagların kıyıya paralel olması yagıslı havanın iç kesimlere gecmesini önler. Yani bir nevi iki farklı mevsim yasanıyor gibi. dolayısıyla bitki ceşitliliği iki farklı mevsimin özelliklerine göre 2 katına cıkacaktıe...
van gölü ve tuz gölünün kullanımının karsılastırılması da

Tuz gölünden tuz elde ediliyor van gölünden de soda. ama baska kullanım alanları var mı bilmiyorum...
Referans URL