Dersizle Forumları

Full Versiyon: savunma mekanizmaları
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
sürekli kendi çıkarlarını gözeten bencil biri: insanlar çok bencil hep kendi çıkarlarını gözetiyor diyorsa hangi savunma mekanizmasını kullanmaktadır
a ödünleme
b yansıtma
c yön değiştirme
dkarşıt tepki geliştirme
e yadsıma
cvp c
cevap c değildir . kesinlikle b dir.
kişinin kendi içinde kaygı oluşturucu duygu, düşünce ve davranışları başka insanlara yansıtarak bunları onlara aitmiş gibi algılama ve kabul etmeye ''yansıtma'' denir.
yalan söyleme alışkanlığı olan bir insanın, diğer arkadaşlarını yalancılıkla suçlaması gibi..
hatta bunla ilgili bir de ata sözümüz vardır ki taşı gediğine oturtur;
''KİŞİ KENDİNDEN BİLİRMİŞ İŞİ''
yön değiştirme:duygu ve eğilimlerin bir nesneden başka bir nesneye, bir kişiden başka bir kişiye aktarılmasıdır.buna öfkesini başkasından alma mekanızması da denir. örn: kusurlu davranışından dolayı ihtar alan bir büro şefi, müdürüne kızabilir. ama türlü nedenlerden dolayı öfkelendiğini belli etmez.hıncını emrindeki bir memurdan , odacıdan veya evindeki yakınlarından alır.atalarımız bu durumu şu şekilde açıklamıştır:'eşeğini dövemeyen, semerini döver'siritan

soru biraz çelişkili geldi bana..siritansiritan
zeynep senin dediklerin doğru.ama sorudaki örnekle alakası yok.soru çelişkili değil yanlış bence.
nitekim soruları hazırlayanlarda da insan gozkirp gulen
amy_lee Demişki:

zeynep senin dediklerin doğru.ama sorudaki örnekle alakası yok.soru çelişkili değil yanlış bence.
nitekim soruları hazırlayanlarda da insan gozkirp gulen

işte bi alaka kuramadığım için zaten çelişkili demiştim. teşekkür ederim açıklaman içingozkirp..
pardon arkadaşlar doru cvp yansıtmaymış bugün örendim yardımcı olan arkadaşlara tşkk
Herkese teşekkürler.
Konu kilitli
Referans URL