Dersizle Forumları

Full Versiyon: psikoloji-soruları
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
arkadaşlarım-ben-deneme-sınavımda-bu-soruları-yaptım-ama-hepsi-yanlış-çıktıuzgun
1)havanın-kapalı-olduğunu-gören-şükrü-bey-eve-dönüp-şemsiyesini-almıştır.şükrü-beyin-şemsiyesini-alma-davranışının-nedeni-algıyı-etkileyen-etmenlerden-hangisidr?
a-ilgi,b-beklenti,c-inanç,d-duygu.e-kültürel-ortam
2)zamanla-nasıl-deişior-insan!
hangi-resmime-baksam-ben-diilim
nerde-o-günler,o-şevk-o-heyecan?
cahit-sıtkı-tarancının-otuz-beş-yaş-isimli-şiirinden-alınan-yukarıdaki-dizelerin-vurguladığı-anlamla-ilgilenen-psiklojinin-alt-dalı-hangisidir?
a)psikometrik-psikoloji
b)klinik-psikoloji
c)eğitim-psikolojisi
d)sosyal-psikoloji
e)gelişim-psikolojisi
3)denek-durumundaki-kişiden-duygu-düşünce-gibi-kapalı-davranışlarının-sorularak-anlattırılıp-öğrenilmesi-durumunu-en-iyi-aşağıdaki-yöntemlerden-hangisi-örneklendirir?
a)görüşme,b)iç-gözlem,c)hipnoz,d)telkin,e)serbest-çağrışım
4)bir-psikolog-kadınların-bir-işte-çalışması-ile-kendilerine-güvenme-arasındaki-bağı-incelemek-istiyor..bu-psikoloğun-aşağıdaki-yöntemlerden-hangisini-kullanması-daha-uygun-olur?
a)korelasyonel-yöntem
b)klinik-yöntem
c)deneysel-yöntem
d)doğal-gözlem
e)görüşme-yöntemi
5)bireyin-seçme-özgürlüğü-seçeneklerin-farkında-oluşu-insanla-hayvan-arasındaki-en-belirgin-farkı-oluşturur.
aşağıdakilerden-hangisi-bu-görüşle-tutarlı-olan-bir-yargıdır?
a)insan-akıllı-bir-varlıktır
b)insan-doğuştan-saldırgandır
c)insan-toplumun-ürünüdür
d)insan-çevreye-uyum-sağlar
e)insan-edilgen-bir-varlıktır
1-)"e" olabilir.
ama ne yalan sölim saçma geldi bana....ilk defa böle soru görüyorum...
2-)"e" olmalı.insan hayatını belli bölümlerde inceleyen ve değişimleri gözleyen dal:gelişim psikolojisidir...
3-)"b"dilsikolojide bu yöntemin adı"içgözlem"dir.(kişinin davranışları hakkında kendi kendine yorum yapması)iç gözlem metodu bir nevi öz eleştiri de sayılabilir....
4-)"a"olmalı.iki durum arasındaki ilişki şiddetine korelasyon denir.korelasyon iki durumun birbirini etikleyişine göre negatif,pozitif ve nötr korelasyon olarak ayrılır.
negatif korelasyon:durumlaardan biri artarken diğerinin azalması durumudur.(+-)kaygı arttıkça öğrenme azalır.
pozitif korelasyon:durumlardan birinin azalırken diğerinin de azalması,veya birinin artarken diğerinin de artmasıdır.(- - veya + +)
örneğin:dikkat arttıkça,öğrenme de artar,dikkat azaldıkça öğrenme de azalır...
nötr korelasyon:iki durum arasında hiç bir ilişkinin olmamasıdır.
şişmanladıkça zengin olmak gibi...
5-)"a" olmalı diyorum....
arkadaşım-çok-tesekkür-ederim-açıklamaların-için..gerçekten-1.soru-oldukça-ilginç-hep-beni-bulur-zaten-böle-tuaf-sorularuzguncewap-anahtarı-şöle-diouzgun3
1)e
2)a
3)c
4)e
5)b-galiba-cwp-anahtarı-yanlışuzgun
çünkü-arkadaşım-bende-senin-gibi-çözmüştüm-sorularıuzgun3(sadece-1.sorularımız-hariç)çok-saol-ben-anladım-o-yeter-zaten.cwp-anahtarı-yalan-olduuzgun3
**KİLİT**
Referans URL