Yukarıda herhangi bir bölgenin izohips yöntemiyle çizilen topografya haritası gösterilmiştir
Buna göre aşağıdaki sonuçlardan hangisi yanlıştır
a-akarsu kıyıda delta ovası oluşturmuştur
B-İzohips eğrileri arasındaki fark sabit yükselti farkı 50 mdir
c-haritanın kuzeyinde yükzelti güneyinden daha fazladır
d-haritanın güneyinde eğim daha azdır
e-bu haritada renklendirme yöntemiyle çizilirse daha çok sarı ve turuncu renkler kullanılır
1)canım-silindirik-projeksiyon-yönteminde-ekvator-çevresinde-bozulma-az-kutuplar-ve-çevresinde-ise-bozulma-fazladır..örneğin-silindirik-projeksiyonda-çizilen-gerçek-yüzölçümleri-aynı-olan-iki-ayrı-bölgeden-kutuplara-yakın-olanı-olduğundan-daha-büyük-görünür..soruda-I-numaralı-alan-70-üzerinde-olduğundan-kutuplara-en-yakınıdır.yani-cevabımız-a-şıkkıdır
2)bu-sorumuzda-verdiğin-2şık-ta-doğru-gibi-geldi-bana-arkadaşım-çünkü-sarı-ve-turuncu-renkler-orta-yükseklikteki-alanları-renklendirmede-kullnılır(yani-500-ve-1000m-arası-yerleri)izohiplerimiz-en-fazla-1000e-çıkmış.yani-bu-alanlar-orta-yüksekliktedir.alçak-yerler-yani-0-500m-arası-yerler-yeşil-renk-ile-renklendirilir.
a-şıkkı-da-doğrudur.çünkü-delta-ovası-çok-açık-bir-şekilde-görülmektedir..akarsuların-denize-döküldüğü-alanlarda-kıyı-çizgisinin-denize-doğru-çıkıntı-yaptığı-yerler-delta-ovalarını-gösterir..deniz-karaya-doğru-girseydi-haliç-olurdu..inş.yardımcı-olmuşumdur-arkadaşım..diğer-şıkları-yazarmısın

diğer şıkları yazdım selvicim
canım-çok-saol-cwp-d-şıkkımı-acaba

hayır-arkadaşım-cwp-d-şıkı-olmak-zorunda..açıklıyım-için-rahat-etsin
haritanın-güneyinde-eğim-daha-fazla-denmiş-sence-ölemi-görünüyor??deniz-olan-tarafta-izohips-eğrileri-çok-seyrek-geçior.buda-eğimin-az-olduğu-anlamına-geliyor(izohips-kuralı)
fakat-kuzey-tarafta-eğriler-oldukça-sık-geçior.buda-oralarda-eğimin-çok-olduunun-göstergesidir..
ben-sana-e-şıkkını-açıkladım-canım-halada-aynı-fikirdeyim-çünkü-izohipsleri-numaralandırırsak-noktalar1000-oluyor.yani-sarı-ve-turuncu-kullnılır..
çok pardon ya ben yanlış yazmışım azdır demiş düzelttim
arkadaşım-ya-şimdi-anladımmmm..çok-özür-dilerim-selincim-tabiki-e-şıkkı-çünkü-haritada-500-ve1000m-arasındaki-yerler-çok-kısıtlı(sadece-siyah-noktalar-ve-500m-çevresi-renklendirilir)-ben-oturup-genelleme-yaptım

500m-nin-altındaki-yerler-yeşil-olacak-yani-yeşil-daha-fazla-kulanılır..bende-anlamış-oldum-arkadaşım-çokk-saol..iyi-akşamlar