Dersizle Forumları

Full Versiyon: şekilli coğ.sorusu
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın

Yukarıda herhangi bir bölgenin izohips yöntemiyle çizilen topografya haritası gösterilmiştir
Buna göre aşağıdaki sonuçlardan hangisi yanlıştır
a-akarsu kıyıda delta ovası oluşturmuştur
B-İzohips eğrileri arasındaki fark sabit yükselti farkı 50 mdir
c-haritanın kuzeyinde yükzelti güneyinden daha fazladır
d-haritanın güneyinde eğim daha azdır
e-bu haritada renklendirme yöntemiyle çizilirse daha çok sarı ve turuncu renkler kullanılır
1)canım-silindirik-projeksiyon-yönteminde-ekvator-çevresinde-bozulma-az-kutuplar-ve-çevresinde-ise-bozulma-fazladır..örneğin-silindirik-projeksiyonda-çizilen-gerçek-yüzölçümleri-aynı-olan-iki-ayrı-bölgeden-kutuplara-yakın-olanı-olduğundan-daha-büyük-görünür..soruda-I-numaralı-alan-70-üzerinde-olduğundan-kutuplara-en-yakınıdır.yani-cevabımız-a-şıkkıdır
2)bu-sorumuzda-verdiğin-2şık-ta-doğru-gibi-geldi-bana-arkadaşım-çünkü-sarı-ve-turuncu-renkler-orta-yükseklikteki-alanları-renklendirmede-kullnılır(yani-500-ve-1000m-arası-yerleri)izohiplerimiz-en-fazla-1000e-çıkmış.yani-bu-alanlar-orta-yüksekliktedir.alçak-yerler-yani-0-500m-arası-yerler-yeşil-renk-ile-renklendirilir.
a-şıkkı-da-doğrudur.çünkü-delta-ovası-çok-açık-bir-şekilde-görülmektedir..akarsuların-denize-döküldüğü-alanlarda-kıyı-çizgisinin-denize-doğru-çıkıntı-yaptığı-yerler-delta-ovalarını-gösterir..deniz-karaya-doğru-girseydi-haliç-olurdu..inş.yardımcı-olmuşumdur-arkadaşım..diğer-şıkları-yazarmısınuzgun
diğer şıkları yazdım selvicim
canım-çok-saol-cwp-d-şıkkımı-acabasiritan
e şıkkıymış
hayır-arkadaşım-cwp-d-şıkı-olmak-zorunda..açıklıyım-için-rahat-etsin
haritanın-güneyinde-eğim-daha-fazla-denmiş-sence-ölemi-görünüyor??deniz-olan-tarafta-izohips-eğrileri-çok-seyrek-geçior.buda-eğimin-az-olduğu-anlamına-geliyor(izohips-kuralı)
fakat-kuzey-tarafta-eğriler-oldukça-sık-geçior.buda-oralarda-eğimin-çok-olduunun-göstergesidir..
ben-sana-e-şıkkını-açıkladım-canım-halada-aynı-fikirdeyim-çünkü-izohipsleri-numaralandırırsak-noktalar1000-oluyor.yani-sarı-ve-turuncu-kullnılır..
çok pardon ya ben yanlış yazmışım azdır demiş düzelttim
arkadaşım-ya-şimdi-anladımmmm..çok-özür-dilerim-selincim-tabiki-e-şıkkı-çünkü-haritada-500-ve1000m-arasındaki-yerler-çok-kısıtlı(sadece-siyah-noktalar-ve-500m-çevresi-renklendirilir)-ben-oturup-genelleme-yaptımuzgun3500m-nin-altındaki-yerler-yeşil-olacak-yani-yeşil-daha-fazla-kulanılır..bende-anlamış-oldum-arkadaşım-çokk-saol..iyi-akşamlar
ben teşk.ederim
Referans URL