Dersizle Forumları

Full Versiyon: Eğitim Fakültesi Ve Teknik Eğitim Fakültesi Arasındaki Fark
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Merhaba arkadaşlar.

Meslek lisesi bilgisayar/donanım bölümü mezunuyum.Ve tahmin edileceği üzere bu sene sarılmış olduğum birtek hedefim, bilgisayar öğretmenliği...

Bilgisayar öğretmenliğini bitirip, enerji dolu gençlere hizmet etmek istiyorum.Yani meslek lisesinde görev yapmak.

Benim aklıma takılan konu, herhangi eğitim fakültesine girersem meslek lisesinde görev yapıp yapamayacağımdır.Yani illa ki teknik eğitim fakültesi mi bitirmek gerekli?Ben İzmirliyim ve burada kalmak en büyük arzum, burada da teknik eğitim fakültesi ne yazık ki yok.

Acaba eğitim fakültesi ve teknik eğitim fakültesi mezunluğu arasındaki farkları ve birini bitirmenin diğerine göre ekstralarını ya da eksilerini bilenimiz var mı?

Yardımcı olursanız bir garip öss linin kafasındaki milyonlarca sorudan birine yanıt vermesini sağlamış olacaksınız.

İlgi gösteren arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.
Saygılarla.
Arkadaşım bende anadolu teknik lisesi bilgisayar yazılım bölümü okuyorum. Evet meslek lisesinde görev almak istiyorsan kesinlikle teknik eğitim fakültesine gitmen gerekiyor. Eğitim fakültesindeki bölümden mezun olursan ilköğretim ya da genel liselerde görev alabilirsin. Arasındaki farklar ise teknik eğitim fakültesinde bilgisayarla ilgili dersler daha ağır. Eğitim fakültesinde diğer kültür dersleri teknik eğitime göre daha ağır. Bence kesinlikle teknik eğitim fakültesini tercih et. Ben öyle yapacağım.
Selam.

Teşekkür ederim youngprogrammer.Emin değildim sen de öyle diyorsan şimdi emin oldum.
Ne yapalım biz de 4 yıl uzaklaşırız memleketimizden. siritan

Yolunda başarılar umarım istediğin yere gelirsin.

Saygılarla.
eğitim fakültelerinde bilgisayar teknolojileri diye bir bölüm açıldı diye biliyorum meslek liseliler o bölüme gidebiliyolar fakat eğitim fakltelerinin başka bölümlerine gidemezsin ancak kendi bölümünle alakalı bölüme gidebilirsin tabi teknik eğitim ayrı onda zaten mesleğe yönelik programlar olduğu için gidebiliyosun benim bildiğim böyle sen bak bakalım sizin orda bilgisayar bölümü varmı...
co-pilot Demişki:

eğitim fakültelerinde bilgisayar teknolojileri diye bir bölüm açıldı diye biliyorum meslek liseliler o bölüme gidebiliyolar fakat eğitim fakltelerinin başka bölümlerine gidemezsin ancak kendi bölümünle alakalı bölüme gidebilirsin tabi teknik eğitim ayrı onda zaten mesleğe yönelik programlar olduğu için gidebiliyosun benim bildiğim böyle sen bak bakalım sizin orda bilgisayar bölümü varmı...

Öncelikle ilgin için teşekkür ederim.

Ancak sanıyorum soru yanlış anlaşılmış.Benim aklıma takılan bilgisayar öğretmenliği bölümünü teknik eğitim ya da eğitim fakültelerinden bitirmenin arasındaki farktı.Hocalarımdan biri eğitim fakültesini bitirirsem meslek lisesinde kadro alamayacağımı söylemişti.Acaba doğru muydu.?
Yoksa Ege ve Dokuz Eylül Üniversitelerinde istediğim bölüm var fakat eğitim fakültesi çatısı altında.
brknea Demişki:

co-pilot Demişki:

Öncelikle ilgin için teşekkür ederim.

Ancak sanıyorum soru yanlış anlaşılmış.Benim aklıma takılan bilgisayar öğretmenliği bölümünü teknik eğitim ya da eğitim fakültelerinden bitirmenin arasındaki farktı.Hocalarımdan biri eğitim fakültesini bitirirsem meslek lisesinde kadro alamayacağımı söylemişti.Acaba doğru muydu.?
Yoksa Ege ve Dokuz Eylül Üniversitelerinde istediğim bölüm var fakat eğitim fakültesi çatısı altında.

o kadar bilgim yok ama araştırırım size dönerim ama bence saçma olmuş aynı bölümlerden mezun oluyolar bence farkı olmaz ikisi de seçebilir...
konunu yeni gördüm.
TEF bilg.sistemleri öğr. son sınıf öğrencisi olarak yorum yapayım birazsiritan

teknik eğitim fakültesinde eğitim fakültesine göre oldukça ağır dersler veriliyor. türlü türlü projeler vs. ile uğraşıyosun. eğitimde ise her zamanki gibi güle oynaya dersleri geçebilirsin.
ama meslek lisesi öğr. olmak için teknik eğitim bitirmen şart.

bunun yanı sıra okul tercihi olarakta Süleyman Demirel Üniv., Pamukkaleden daha kolay.bunu değerlendirmeni öneririm.
Pamukkalede 1-3, kredi sınırlaması gibi saçma uygulamalar mevcut.

başarılar...
ONUR Demişki:

konunu yeni gördüm.

teknik eğitim fakültesinde eğitim fakültesine göre oldukça ağır dersler veriliyor. türlü türlü projeler vs. ile uğraşıyosun. eğitimde ise her zamanki gibi güle oynaya dersleri geçebilirsin.

bunun yanı sıra okul tercihi olarakta Süleyman Demirel Üniv., Pamukkaleden daha kolay.bunu değerlendirmeni öneririm.

başarılar...

İlginiz için teşekkür ederim.

Rica etsem 1-3 kredi sınırlaması demişsiniz, ne olduğunu açabilir misiniz.?Ben de Pamukkale düşünüyordum yakın diye o yüzden merak ediyorum.
brknea Demişki:

ONUR Demişki:

konunu yeni gördüm.

başarılar...

İlginiz için teşekkür ederim.

Rica etsem 1-3 kredi sınırlaması demişsiniz, ne olduğunu açabilir misiniz.?Ben de Pamukkale düşünüyordum yakın diye o yüzden merak ediyorum.

1-3:Eğer 1.sınıftan dersin kalırsa, 3.sınıfa geçemezsin. tek dersin bile kalsa, 3.sınıfa geçemezsin...

Kresi sınırlaması:her dönem için belirli sayıda kredi hakkın var. mesela en çok 22 kredi alabiliyosun... eğer önceki yıllardan kalan dersin varsa, bu ciddi bi sorun oluyorsiritan

neyse böyle işte. başarılar.
(ayrıca kiralar yükseksiritan )
Sağolun arkadaşlar.

Çok yardımcı oldunuz.
Sayfalar: 1 2
Referans URL