Çanakkale Savaşları'nı Osmanlı Devleti'nin kazanmasının aşagıdakilerden hangisine neden oldugu söylenemez.[u]?
A) Anlaşma devletlerinde iç karışıklıklar cıkmasına
B) İttifak devletlerinin güzlenmesine
C) Savaşa yeni devletlerin katılmasına
D) Kurtulus savasının baslamasına
E) Savasın yeni alanlara yayılmasına
Cevap verecek olan arkadaslar acıklarsalar sevinirim.
Çanakkale Savaşları'nı Osmanlı Devleti'nin kazanmasının aşagıdakilerden hangisine neden oldugu söylenemez.[u]?
A) Anlaşma devletlerinde iç karışıklıklar cıkmasına
B) İttifak devletlerinin güzlenmesine
C) Savaşa yeni devletlerin katılmasına
D) Kurtulus savasının baslamasına
E) Savasın yeni alanlara yayılmasına
D şıkkı Diye Düşünüyorum.
Diger şıkları Açıklayalım.
A şıkkında ingiltere Yenilince Rusyaya Yardım Gitmedi.savaş Uzadı.Kesin Sonuc Alınamadı.Buda itilaf devletleri arasında karışıklık cıkardı.
B şıkkında İse ittifak devLEtLeri (osmanlı-almanya vs . ) Savası kazandıkları için Hem moralleri güçlendi hem zaman kazandılar.Buda ittifak devletlerine güç kazandırdı.
C şıkkında Savas uzayınca Abd 1 milyon askerle Avrupaya Girdi ve Savaşa KAtıldı. Savaşı Bitiren Hamle Bu olmuştur Zaten.Çünkü Savaşta yıpranan almanya ABd ye karşı koyamamıştır.
E şıkkında ise Canakkale Savaşı kazanılınca Bulgaristanda savaşa girmiştir.
Bu da savaşın yeni alanlara yayıldıgını gösterir.
Kurtuluş savası Canakkale savaşının kazanılmasından sonra başlamamıştır.
Savaş Bitmiş İttifak devletleri Yenilmiş,Osmanlı ile mondros imzalanmış,Ülke toprakları işgale ugramıştır.Ve Kurtuluş savaşı bundan sonra başlamıştır.
Umarım Dogru Cevaplamışımdır.YAnlışsa gene Tartışırız.
ben A diye düşünmüstüm ama emin olmayarak. Cevapları elime hafta içinde gececek. Çanakkale savaşının kazanılması kurtulus savaşının da başlanılmasında kesin bi etkendir diye düşünüyorum. A sıkkında rusya ya yardım gitmeyince rusyada bi iç karısıklık cıktı ama bu itilah devletlerinin aralarında bi karısıklık cıktıgını göstermez sanırım

Aynı Yere GeLioz.Rusyaya Yardım Gitmedi.İhtilal Oldu.Rusya da Rejim Deişti.
Sence Bu İtilaf Devletlerinde Karışıklık cıkması için YeterLi bi Sebep deilmi.
En Önemli itilaf devletlerinden Birinde REjim Deişikligi olacak Ve Bu Karışıklık cıkarmayacak.
İhtilal den Sonra Rusya Savastan Cekildi.
Bu bile Bi karışıklık Göstergesidir.
Bakalım CEvap ne diyecek.
RİFAT ARKADAŞIMA KATILIYORUM RUSYAYA YARDIM GİTMEYİNECE SOVYETLER LİDERİ LENİN VE TARAFTARLARI ÇARLIK RUSYASINI YIKMIŞLARDIR BUDA RUSYANIN SAVAŞTAN ÇEKİLMESİNE NEDEN OLMUŞTUR E ŞIKKINDA YALNIZ BULGARİSTAN DEĞİL AYNI ZAMANDA ROMANYADA İTİFAK DEVLERLERİ YANINDA SAVAŞA GİRMİŞTİR KISACA CEVAPLANMAK GEREKİRSE D ŞIKKIDIR
bana hala d değil gibi geliyor arkadaslar... neyse hafta içi cevaplarını alacagım... Dogru cevabı yazrım yine...hepinize tsk..
ARKADAŞIM İTİLAF DEVLETLERİ ÇARLIK RUSYASINI DESTEKLİYORDU SOVYETLERİ YIKMAK İÇİN ÇARLIK RUSYASINI BİLE DESTEKLEDİLER TABİİ D ŞIKKI DOĞRU OLMAYADA BİLİR CEVAPLARINI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ
Evet herkesten özer diliyorum ben yanlıs yorumlamısım cevap sizlerin dediği gibi D çıktı. Acıklamalarınız için tesekkür ederim tekrar.
Aslında biraz daha iyi düsününce sizin dediğinizin daha mantıklı oldugu gözüküyor...

BENCE ARTIK SORU ÇÖZÜME KAVUŞTUĞUNA GÖRE KONU KİLİTLENEBİLİR ARTIK
Tamam

Konu kilitli... Yanlız rica edeceğim lütfen aynı başlık açmayınız. Daha önceden aynı başlıkla açılmış olan bir yere sorularınızı yazabilirsiniz!