Dersizle Forumları

Full Versiyon: hata!
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Arkadaşlar ben bilgisayarı açtğımda bazen xp ekranından sonra bilgisayarınızda bir sorun algılandı ve kapatılması gerekiyor diyor mavi bir ekranda ve reset atıyor(otomatik) açarken xp ekranından sonra bu sefer bilgisayarınız ciddi bir hatadan dolayı kapatılmak zorunda kaldı fln diyor ve altta 5-6 seçenek var(güvenli mod-windows olağan şekilde başlasın-windows en son çalışan ayarlarla başlasın....vs.) ben en son çalışan ayarlarla başlasın veya olağan şekilde başlasın ı seçiyorum açılıyor ama hoşgeldiniz yazısından önce system 32 dosyasının içinde bir dosya adı söylüyor(aradım ama bulamadım o dosyayı) sonra hoşgeldiniz yazısı geliyor ve açılıyor açıldıktan sonra da sisteminiz ciddi bir hatadan kurtarıldı hatası çıkıyor işte gönderme diyorum...Bazen de normal bilgisayarı kullanırken birden bilgisayarınızda bir sorun algılandı ve kapatılması gerekiyor uyarısı çıkıyor altta da fiziksel bellek diske dökülüyor diyor ve ben reset atınca düzeliyor.............Bu sorunların nedeni nedir(virüslerdir büyük ihtimal) ve nasıl düzeltebilirimm..Teşekkürler okuduğunuz için ve yardım etmek istediğiniz içinsiritan
bilgisayarına Haxdoor adlı bir virüs bulaşmış olabilir istersen bilgisayarını güncelleştirilmiş bir antivirüs programı ile tarat yeniden başlat olmazsa ...

Başlat'ı ve sonra da Çalıştır'ı tıklatın, regedit yazın ve Tamam'ı tıklatın.
3. Aşağıdaki kayıt defteri alt anahtarını bulun:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogin\Notify
4. Kayıt defteri alt anahtarında "drct16" veya "draw32" öğesine başvuran tüm girdileri bulun ve silin.

Örneğin, aşağıdakine benzer girdiler görebilirsiniz:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify\drct16
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify\draw32

ya da

Aşağıdaki kayıt defteri alt anahtarları altında Mszx23.exe dosya adını içeren tüm girdileri bulun ve silin:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices

NOT:bunlar kayıt defteri düzenleyicisi olduğundan bilgisayarda sorun çıkabilir ben şimdiden söylüyorum...

alıntıdır...
sorun çıkabilir derken bu yolların işe yaramayacağını kastediyorsanız bu yolları denerim işe yaramazsa da önemli değil ancak bundan kastınız bilgisayarın çökmesi veya bilgisayardaki bilgilerin silinmesi fln sa olmaz çünkü şu anda bana çok lazım olan bilgiler var onların silinmemesi gerekiyor.Bunu belirtirseniz bende ona göre hareket ederim..Teşekkürler..
öyle bilgisayara zarar verecek kadar önemli dosyalar değil ama ben denemedim kayıt defteri düzenleyiciler falan var bişe olursa ordan düzenleyebilirsiniz... bence bir sorun olmaz deneyin...
2. yolda notify i açtım alt klasörlerde drct16 ve draw32 adında klasörler çıkmadı nerde yanlış yaptım acaba?
dersizleci Demişki:

2. yolda notify i açtım alt klasörlerde drct16 ve draw32 adında klasörler çıkmadı nerde yanlış yaptım acaba?

ozaman bu şıkdakiler yoktur diğerlerine bakmayı deneyin...
3.yolda da run services yok bende run var runonce var runone ex var yardımcı olursanız sevinirim biraz fazla oldum gibi hissediyorum kendimiuzgun3
bu hatanın çeşitli nedenleri olabilir ben sadece olacak bir ihtimalin düzeltilebilmesi için gereken kodları verdim fakat daha değişik nedenlerdende olabilir mesela
1-virüs
2-son yüklediğiniz programlar
3-driverler
4-sistem uyuşmazlığı (donanım)
gibi nedenlerde olabilir...

Sistem geri yükleme yapın veya windowsu onarmayı deneyin.
Referans URL