Dersizle Forumları

Full Versiyon: ya sizin çalışma yönteminiz?
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
konular hemen aklınızdan uçup gidiyor, ne kadar çalışsanız da sınawda tıkanıp kalıyor musunuz?Peki bu konuları beyninize nasıl yazabilirsiniz?
Her birimizin kendine ait çalışma programı var ama dürüst olmak gerekirse bu havalarda çoğumuzun içinden programı yırtıp atmak geliyordurgulenNeyse konuyu dağıtmayalım...bence çözüm yolu ders çalışmayı bir zorunluluk haline getirmek,nasıl sağlıklı olabilmek için banyo yapma,yemek yeme vb..zorunluluklarımız varsa ders çalışmayı da bunun gibi görmeliyiz...
peki siz ne yapıyorsunuz?uyguladığınız yöntemden memnun musunuz?ne önerirsiniz?
benim uyguladığım yöntem şu:okul çantamın altında ezilmemek için sadece kitaplarımı ve küçük not defterimi götürüyorum,her dersi bu not defterine yazıyorum,evde de bunları asıl defterlerime geçiriyorum peki bunun yaraları neler?
1-En önemlisi güzel yazmak için özeniyim diye zaman kaybedip,öğretmenin söylediği önemli notları kaçırmıyorum
2-O gün öğrendiklerimi ertesi gün çok iyi hatırlayabiliyorum
3-Çantamı 4-5 defterle doldurmak yerine ,kaynak kitap götürebiliyorum ve derse daha iyi katılıyorum
4-O gün işlediklerimizi biriktirirsem çok zorlanacağımı bildiğimden,ZORUNLU olarak günü gününe geçiriyorum ve bilgiler kalıcı oluyo...
yok eğer siz ben test kitaplarından başımı kaldıramıyorum diyorsanız,zaten konuyu tam yerleştirmedikten sonra test çözmüşsün neye yarar?en fazla günde 2 saatinizi alır,testlerle de pekiştirirseniz sınawa girmek sizin için kabus olmaktan çıkar...
bn böyle yapıyorum ve faydasını gördüm,sizin de görüşlerinizi bekliyorumgozkirp
arkadaşlar bu kadar önemsiz bi konu mu bu?eminim bu konuda zorlananlar var, neden görüşlerinizi paylaşmıyosunuz?uzgun
bende seninki gibi bi yöntem uyguluyorum öğretmenlerimin tavsiyesinde bi ders çalışma programım war yazıma önemsenip önemli notları kaçırmak istemiyorum demeye getirmişsin ben ne kadar istesemde yazım güzel olmuyo ama bunuda pek fazla kafama takmıyorum benimde senin gibi bi deftrim war ewe gelince temize geçiyorum ama yazım güzel olmadığından pek fazla önemsemiyorum konu tekrarlarını hem ewde hemde okulda öğretmenlerimle yapıyorum test çözmekten daha ziyade konuyu iyi anlamaya daha çok önem weriyorum ama bu test çözmediğim manasına gelmez tabi ki de çözüyorum dediğin gibi konuyu kavrayamadıktan sonra test çözmenin bi manası yok bu konu önemsizmi demişsin tabikide çok önemli ama biraz daha süre tanı istersen daha bu gün yazmışsın hemen cwp gelmiyebilir ama emin olki cwp gelicektir bu yaptıklarını bizimle paylaştığın için çok tşk ederim dediklerini uygulamakta çok dikkatli olmaya çalışıcağım tekrar tşk
görüş bildirdiğin için ben teşekkür ederimsiritan
Referans URL