28-03-2007, 06:44 PM
konular hemen aklınızdan uçup gidiyor, ne kadar çalışsanız da sınawda tıkanıp kalıyor musunuz?Peki bu konuları beyninize nasıl yazabilirsiniz?
Her birimizin kendine ait çalışma programı var ama dürüst olmak gerekirse bu havalarda çoğumuzun içinden programı yırtıp atmak geliyordur
Neyse konuyu dağıtmayalım...bence çözüm yolu ders çalışmayı bir zorunluluk haline getirmek,nasıl sağlıklı olabilmek için banyo yapma,yemek yeme vb..zorunluluklarımız varsa ders çalışmayı da bunun gibi görmeliyiz...
peki siz ne yapıyorsunuz?uyguladığınız yöntemden memnun musunuz?ne önerirsiniz?
benim uyguladığım yöntem şu:okul çantamın altında ezilmemek için sadece kitaplarımı ve küçük not defterimi götürüyorum,her dersi bu not defterine yazıyorum,evde de bunları asıl defterlerime geçiriyorum peki bunun yaraları neler?
1-En önemlisi güzel yazmak için özeniyim diye zaman kaybedip,öğretmenin söylediği önemli notları kaçırmıyorum
2-O gün öğrendiklerimi ertesi gün çok iyi hatırlayabiliyorum
3-Çantamı 4-5 defterle doldurmak yerine ,kaynak kitap götürebiliyorum ve derse daha iyi katılıyorum
4-O gün işlediklerimizi biriktirirsem çok zorlanacağımı bildiğimden,ZORUNLU olarak günü gününe geçiriyorum ve bilgiler kalıcı oluyo...
yok eğer siz ben test kitaplarından başımı kaldıramıyorum diyorsanız,zaten konuyu tam yerleştirmedikten sonra test çözmüşsün neye yarar?en fazla günde 2 saatinizi alır,testlerle de pekiştirirseniz sınawa girmek sizin için kabus olmaktan çıkar...
bn böyle yapıyorum ve faydasını gördüm,sizin de görüşlerinizi bekliyorum
Her birimizin kendine ait çalışma programı var ama dürüst olmak gerekirse bu havalarda çoğumuzun içinden programı yırtıp atmak geliyordur
Neyse konuyu dağıtmayalım...bence çözüm yolu ders çalışmayı bir zorunluluk haline getirmek,nasıl sağlıklı olabilmek için banyo yapma,yemek yeme vb..zorunluluklarımız varsa ders çalışmayı da bunun gibi görmeliyiz...peki siz ne yapıyorsunuz?uyguladığınız yöntemden memnun musunuz?ne önerirsiniz?
benim uyguladığım yöntem şu:okul çantamın altında ezilmemek için sadece kitaplarımı ve küçük not defterimi götürüyorum,her dersi bu not defterine yazıyorum,evde de bunları asıl defterlerime geçiriyorum peki bunun yaraları neler?
1-En önemlisi güzel yazmak için özeniyim diye zaman kaybedip,öğretmenin söylediği önemli notları kaçırmıyorum
2-O gün öğrendiklerimi ertesi gün çok iyi hatırlayabiliyorum
3-Çantamı 4-5 defterle doldurmak yerine ,kaynak kitap götürebiliyorum ve derse daha iyi katılıyorum
4-O gün işlediklerimizi biriktirirsem çok zorlanacağımı bildiğimden,ZORUNLU olarak günü gününe geçiriyorum ve bilgiler kalıcı oluyo...
yok eğer siz ben test kitaplarından başımı kaldıramıyorum diyorsanız,zaten konuyu tam yerleştirmedikten sonra test çözmüşsün neye yarar?en fazla günde 2 saatinizi alır,testlerle de pekiştirirseniz sınawa girmek sizin için kabus olmaktan çıkar...
bn böyle yapıyorum ve faydasını gördüm,sizin de görüşlerinizi bekliyorum