Dersizle Forumları

Full Versiyon: dünyanın-şekli-ve-hareketleri
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
1)aynı-boylam-üzerindeki-noktaların-sabah-akşam-ve-öğle-vakitlerini-belirleyen-yerel-saatlerin-aynı-olduğu-tarihlerin-özelikklerinden-değildir?
a)aydınlanma-çemberinin-kutup-dairelerinden-geçmesi
b)yarım-kürelerde-bahar-mevsimlerinin-başlaması
c)gece-gündüzün-heryerde-eşit-olması
d)güneş-ışınlarının-ekvatora-dik-gelmesi
e)aynı-boylamdaki-noktalarda-güneşin-aynı-anda-doğması

2)dünyanın-kendi-ekseni-ve-güneş-etrafındaki-hareketleri-aşağıdakilerden-hangisini-etkilemz?
c)türkiyenin-aylara-göre-güneşin-doğuş-ve-batış-saatini
e)ekvatordaki-gece-ve-gündüz-süresini

3)güneş-ışınlarını-yıl-boyu-iki-kez-dik-alan-en-uzun-gündüzü-21haziranda-yaşayan-bir-merkezin,
I)matematik-iklim-kuşağı
II)ekvatora-olan-uzaklığı
III)bulunduğu-yarım-küre
özelliklerinden-hangileri-kesin-belirlenir?(şıklara-gerek-yok-sanırm)

4)orta-kuşaktaki-yerler-yıl-içinde-güneş-ışınlarını-sürekli-aynı-açıyla-alsaydı-aşğıdaki-durumlardan-hangisi-ortaya-çıkardı?
a)sıcaklık-kutuplara-doğru-artardı
b)yıllık-sıcaklık-farkı-artardı
c)4mevsim-oluşmazdı
d)çizgisel-hız-heryerde-aynı-olurdu
e)yerel-saat-batıda-daha-ileri-olurdu
açılarsanız-sevinirm..tesekkürler
2.sorunun cevabı E Ekvator da gündüz ve gece süresi eşittir değişmez yani etkilemez.Türkiye kyk da olduğu için güneşin doğuşu batışı vs vs vs etkilenir.

3.sorunun cevabı 2 ve 3 tür.21 Haziran da dik alan merkez yengeç dönencesindedir.Dönencelerin dereceleri 23.27 olduğundan buradan ekvatora olan uzaklığı hesaplanır.21 Haziran da yaz mevsimi yaşanır bu da kyk da olduğunu gösterir. 1.şıkta ise matematiksel konum bilinmelidir ki bu da verilmemiş bu yüzden bu değildir.

4.sorunun cevabı C olmalı her daim ısı olursa yaz mevsimi yaşanır bu da 4 mevsim oluşmaz demektir ama gene de emin değilim.
dikkatsizlikten-kaçırmışım-anlıyorumuzgun33.soru-yanlış-malesefuzgun3-doğru-yanıt-I-ve-III-olucakmış..yardımın-için-tesekkür-ederim...
3)güneş-ışınlarını-yıl-boyu-iki-kez-dik-alan-en-uzun-gündüzü-21haziranda-yaşayan-bir-merkezin,
I)matematik-iklim-kuşağı
II)ekvatora-olan-uzaklığı
III)bulunduğu-yarım-küre
özelliklerinden-hangileri-kesin-belirlenir?(şıklara-gerek-yok-sanırm)

Günes ısınlarını yılda iki kez dik alıyorsa dönenceler arasında olmalı. ve en uzun gündüzü 21 haziranda alıyorsa kuzey yarım kürede olur.
bu durumda iklim kusağını ve yarım küresini bilebiliriz. ancak ekvatora olan uzaklığını bilemeyiz. ekvatorla oğlak dönencesi arasında herhangi bir yer olabilir.
1. soruyu da tam anlayabilmis değilim. istersen soruyu ve sıkların kalanlarını tekrar yaz. cünkü iki sık da aynı sey gibime geldi..
öncelikle-3.soru-da-yapmış-olduğun-açıklama-için-çok-tesekkür-ederim..
1soruyu-kontrol-ettim.fakat-herhangi-bir-yanlışlık-göremedim..doğru-yanıt-onlardan-biri-imiş-ama-için-rahat-etmediyse-yazarım-arkadaşım.sorun-diil.saolun..
1-)"a" olmalı.
erendeniz-bey-bende-a-şıkkı-yapmıştım..fakat-yanlışuzgun3tesekkü-ederim

Geri alıyorum sorumu hehehe gulen
ne-sormuştunuz-hanımefendi??anlayamadımsiritan
Sayfalar: 1 2
Referans URL