Dersizle Forumları

Full Versiyon: 1. Dünya Savaşı
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
İtilaf devletlerinin Çanakkale'de yenilmesi 1. Dünyü Savaşını uzatmıstır.

Bu durumun itilaf devletleri açısından doğurdugu bu olumsuzluk asağıdaki gelismelerini hangisiyle ortadan kalkmıstır?

A) Rusyanın savastan cekilmesi
B) İtalya'nın itilaflara katılması
C) ABD'nin savasa girmesi

bu kadarı yeterli.. Açıklayarak anlatırsanız sevinirim...
-b-şıkkı olabilir mi, acaba ?uzgun3

olabilir tabiki ama acıklama yaparsan sevinirim selvi.
Açıklama yapıcaktım ama yanlış çıkarsa, ayıp olurduuzgun
Ben şöyle düşündüm, arkadaşım. Çanakkale cephesindeki savaş sonucunda hiç bir devletin yardımı olmadan, itilafların yenilebileceği anlaşılmıştı...Yani, İtilaflar, güçsüz durumda idiler...İtalya, İtilaflara katılınca güçlendiler. Sonuçta yardıma geldiler diye düşündüm ve İtilaflar da bu olumsuzluktan, kurtuldular.
Tarihim pek iyi değildir, arkadaşım. Yanlışım varsa, özür dilerim... Sizcede uygunsa, ben böyle düşünüyorum...

Başarılar dilerim...

Kod:
Yazınız Tarafımdan düzenlenmiştir.

Levent Coşar

CEVAP C OLMALI GİBİ GELDİ BANA AMA EMİN DEĞİLİM
işin aslı bana da C gibi geldi cünkü konu anlatılırken hep ABD nin savasa girmesiyle dengeler hep değişti ve savas kısa sürede bitti. Rusya'nın cekilmesinden kaynaklanan büyük güc acıgı ABD ile giderildi diye anlatıldı. Ama dogru sıkkı B olarak vermişler yani selvi'nin yaptıgı yorum dogruymus. ben hafta içi hocaya da sorarım farklı bi şey olursa yine yazarım. Ama tsk ederim yapılan yorumlar için.
Referans URL