Dersizle Forumları

Full Versiyon: 1 soru tarih
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
İngiltere XIX.yyın son çeyreğine kadar Osmanlı Devleti’nin toprak bütünlüğünü savunmuştur.İngiltere bu politikasıyla hem en önemli sömürgesi olan Hindistana giden yollarlın güvenlğini sağlıyor,hem de Osmanlı Devleti’nin hammadde ve pazar imkanlarından yararlanıyorlardı
Buna göre;
I.İngiltere,Osmanlı Devleti’nin bağımsızlığını zedeletmedir
II.İngiltere’nin Osmanlı Devletiyle yakınlaşmasında ekonomik kazançlarını koruma siteği olmuştur
III.Osmanlı Devleti İngiltere2ye el tezgahlarından ürettiği malları satmaktadır
Yargılarından hangilerine ulaşılabilir
a-I b-II c-III d-I II e-II III
2 evet yani ekonomik kazançlar sağlamak içindir.3 değil.1 ise garip geldi bana toprak bütünlüğünü savunmuştur derken bir bakıma bağımzsılığını da mı zedeliyor bunu pek anlamadım sorudan cevap ya b ya d hım Cevap D diyorum ?
yalnız II olmalı cevap.
erendeniz Demişki:

yalnız II olmalı cevap.

katılıyorum
cevap -yalnız-II- olmalıdır..çünkü-II.de İngiltere’nin Osmanlı Devletiyle yakınlaşmasında ekonomik kazançlarını koruma siteği olmuştur.deniliyor..paragrafı okuyunca gayet net bir şeklide buna ulaşılabilir..I ve III e ulaşılamaz çünkü bağımsızlığın zedelenmesi die birşey sözkonusu değildir İngiltere zaten toprak bütünlüğünü korumuş. nie zedelensinkisiritan
III seçenek ile ilgili bir bilgi zaten paragrafta yoktur..
inş.yardımcı olabilmişimdir..kolay gelsin.iyi günler

alıntı:
Cevap, "yanlız II" olmalıdır. Çünkü II' de, "İngiltere'nin, Osmanlı Devleti'yle yakınlaşmasında ekonomik kazançlarını koruma isteği olmuştur." deniliyor. Paragrafı okuyunca gayet net bir şekilde buna ulaşılabilir. I ve II' ye ulaşılamaz. Çünkü; Bağımsızlığın edelenmesi diye birşey söz konusu değildir.

İngiltere zaten toprak bütünlüğünü korumuş, niye zedelesin ki ?siritan III seçenek ile ilgili bir bilgi zaten paragrafta yoktur. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

Kolay gelsin. İyi günler...

prenses serenity Demişki:

2 evet yani ekonomik kazançlar sağlamak içindir.3 değil.1 ise garip geldi bana toprak bütünlüğünü savunmuştur derken bir bakıma bağımzsılığını da mı zedeliyor bunu pek anlamadım sorudan cevap ya b ya d   hım Cevap D diyorum ?

bende aynen senin gibi düşündüm d dedim ama cevap buzgun3
Selin arkadaşım;

Ben sana, neden (b) olduğunu açıkladım ama,uzgun okumadın mı ?uzgun3
Kolay gelsin. İyi günler..
okudum tabike bende onun gibi düşündüğümü belitrttim
açıklamaları çin herkese teşk.ederiö
bizde-sana-tesekkür-ederizsiritankendine-iyi-bak-canım-kolay-gelsin.başarılar..
aklıma bişey takıldı ya toprak bütünlüğü koruma olunca osmanlı kendi topraklarını koruyacak dumuda değilmiş başkasının koruması bağımzılığı zedelemzmi ya da bağımzılığı zedelenmesi için ne olması gerekirid
Sayfalar: 1 2
Referans URL