Dersizle Forumları

Full Versiyon: türkçe sorularında ne sorulursa neye bakılır
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
feyza_yaşatan
destinasiritan Demişki:

22. Ad tamlaması sorulduğunda tamlayanı düşmüş ad tamlamasını, ad tamlaması olarak alma.Tamlayanı düşmüş ad tamlaması sorulmak istenirse soru kökünde belirtilir.

YA BEN BURAYI ANLAYAMADIM  NE DEMEK İSTENİYO?

mrb damla arkadaşımsiritan

burada demek istedi şey şu,

bildiğin gibi bazı test sorularında soru kökü=aşağıdakilerden hangisinde ad

tamlası vardır ? şeklinde oluyor.

bu tip bir soruyla karşılaştığımızda,

şıklardaki tamlayanı düşmüş ad tamlamalarını normal ad tamlaması olarak

kabul etmeyeceğiz..

onlar zaten tamlayanı düşmüş ad tamlaması sorsaydılar,bunu soru kökünde belirtirlerdi..

örneğin=aşağıdakilerden hangisinde tamlayanı düşmüş ad tamlaması vardır? siritan

soru kökünde direkt olarak hangisinde ad tamlaması vardır deniliorsa belirtili,belirtisiz,zincirleme ve takıısız tamlamaları dikkate alacağızsiritan

inşallah anlatabilmişimdirsiritan
çok saol feyzacım
anladımsiritan
paylaşım için teşekkürler...
oturdum üşenmeden yazdım seher çok sağol özellikle son madde çok işime yaradı ekfiil sorularında sıkça karşıma çıkıyordu yapamıyordum eline sağlıksiritan
teşekkür ederim çok güzel olmuş gerçekten dediğin gibi faydalı olmuş inş bu seneki sınavlarda istediğim yeri kazanacam dua edin..
bn daha yeniyim ama site pek yeni sayılmaz oldukca güsel bi forum
ya çok iyisiniz siz ya ben geçen sene dershanemde bile bunları öğrenmedim,öğretmediler,kendi çabamla 227 puan alabildim.
şimdiden ALLAH acil şifalar versin sehercancım çok teşekkür ederim faydalı bilgiler vermişin daha cevherlerin varsa en kısa zaman da dökmen dileğiylesiritan
Sayfalar: 1 2 3
Referans URL