Sizce bunun cevabı nedir arkadaşlar?
...
Dershanede noktalama işaretlerini işledikten sonra direk ÖSS sorularından bunu çözmeye çalıştım.
Çok uğraşmama rağmen (yaklaşık 40 dk) bir sonuç bulamadım. Ardından Türkçe hocama danıştım, inceledik...
ÖSS'de cevap "B" olarak gösteriyor. "B" şıkkında ise ":" işareti var ve bu işaretten sonra "küçük harf"le başlamış. Oysa "büyük harf"le başlaması gerekiyor.
ÖSS 2006'da çıkmış bi'soru.
lesinlikle bi yanlılık oldugunu düşünüyorum... : dan sonra kcük baslamaz dediğin gibi
Birde "dağanüstü" diye bir kelime kullanılmış, o ne demektir bilmiyorum ama ÖSS'nin biraz daha dikkatli olması gerekmez mi? Madem bu kadar hassas bir sınav, madem bu kadar inceleniyor, kontrol ediliyor...
evet arkadaşlar : dan önce hersey doğru bir cümle açıklanırken büyük harfle başlanır işte öss nin büyük yanlışı..hiç kimsenin dikkatini çekmemesi ise daha büyük yanlış
Arkadaşlar iki noktadan sonraki açıklmalar cümle biçimndeyse büyük harfle başlar değilse küçük harfle başlar. bu sorudada kendsnden sonra açıklma nitelğnde sözler sıralndğı için iki nokta getrlr yani ortada yanlş oln bişey yok bu iki noktann bi kuraldr umrm yardmcı olblmşmdr.
örnek verim istersenz
Sizden şunu istiyorum: Daha dikkatli olun.
Şu kavramları açıklayacksınız: dostluk,arkadşlık, fedakarlık. (bunn gibi işte)
evet doğru arkadaşlar sehercana katılıyorum
evet sehercan ın anlattığı gibi bence de..
bide furkan akıl vermk gibi olmsn ama bence konuyu öğrendkten sonra hmen öss sorlarnı çzme böyle parça parça çzrsen bi anlamı klmz konulrnn hepsini bitir ve deneme halinde çöz sınav sorlarnı yoksa dedğm gibi bi anlamı kalmz soru çözmnn. ii çalşmalar
bide o dağanüstü değil olağanüstü olucak ok

dikkatli oku grrsn