Dersizle Forumları

Full Versiyon: İslamiyeti kabul eden ilk türk boyu?
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Birçok kaynakta benimde bugüne kadar bildiğim kadarıyla islamiyeti kabul eden ilk türk boyu Karluklar. Ancak bu aralar baktığım değişik dökümanların yarıya yakını Karluklar derken diğer yarısı Kıpçaklar diyor. Hangisini doğru bilgi olarak kabul etmeliyim karar veremedim sizlerde bilgi ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
hiç te böyle bişi duymamıştım.güldüm vallahi.koskoca karlukların islamiyeti kabul eden ilk boy olduğunu bilmeyen yoktur sanırım.ben sayısal olduğum halde bunu böle biliyosam seninde içinde şüpe kalmamalıydı.saçma sapan kaynaklardan bilgi almamalısın.ösym karlukları kabul ediyor.yahu dünya kabul etmiş senmi kabul edemedin....
sehercan
güzel bi soru karluklar ilk müslüman türk boyu değildr ilk boy kpçaklardır ama karlukların Türk tarh shnesnde daha önemli bir yeri oldğu için öle belrtlyr. kıpçalklr ise kitaplarda uyarı olrk geçyr. yada parntez içinde belrtlyr böyle ikilemde bırakylr bizi yauzgun3
sehercan yapma allah aşkına.kızın kafası karışcak şimdi......yok abi sen kıpçakları falan karıştırma.gel karluklarda anlaşalım.eminim yaaa.dersaneden hatırlıyom herşeyi.oki
sehercan
KARLUKLAR

II. Göktürk Devletinin yıkılmasında Basmil ve Uygurlar'la birleşerek rol oynadılar. Talas savaşında Çin'e karşı Arapları destekleyerek Orta Asya’nın Çinlileşmesini ve İslamiyet’in yayılmasını kolaylaştırdılar. İslamiyeti kabul eden ilk Türk boylarındandırlar. (İlk boy Kıpçaklar'dır.) İlk Müslüman Türk Devleti olan KARAHANLILAR'ın kurulmasında etkili oldular.
yetrlimi mertcim?
TÜRKLERİN İSLAMİYETİ KABULÜ

· İlk Türk-Arap münasebetleri “Talas Savaşı” ile birlikte başlamıştır. Bu savaşta Karluk, Yağma ve Çiğil boyları İslam orduları saflarında Çinlilere karşı savaşmışlardır.

· Bu savaş sonrasında İslamiyet Orta Asya da yayılmaya başlamış ve ilk Türk-İslam Devletleri kurulmuştur.

· Türklerin İslamiyet’i kabul etmeleri ile birlikte;

§ İslamiyet, geniş alanlarda yayılma imkanı buldu. (Orta Asya, Hindistan ve Balkanlar)

§ Bizans ve Haçlılarla savaşarak Hristiyanların İslam dünyası üzerindeki baskılarına son verdiler.

§ Halifelik makamının koruyuculuğunu üstlendiler. Dini ve siyasi bir güç olarak halifelik makamını kullandılar.

§ Siyaset, bilim, sanat, kültür ve düşünce alanında bir Türk-İslam sentezi oluşturdular.

Not: Toplu olarak İslamiyeti kabul eden ilk Türk boyu “Karluklar”dır. (751)

· İslamiyeti kabul eden ve resmi din olarak ilan eden ilk Türk devleti “Karahanlılar”dır. (840-1212)

· Müslüman Türkler tarafından kurulan ilk Türk devleti “Tolunoğulları”dır. (868-905)

yetmez sehercancım.ben hala karluklar diyorum.inatlaşma benle tatlım.tarih bölümünde bi sürü arkadaşım var.yarın sorayım.sende rahatla bende rahatlıyım.tmmmısiritan

Not: Toplu olarak İslamiyeti kabul eden ilk Türk boyu “Karluklar”dır. (751)

· İslamiyeti kabul eden ve resmi din olarak ilan eden ilk Türk devleti “Karahanlılar”dır. (840-1212)

· Müslüman Türkler tarafından kurulan ilk Türk devleti “Tolunoğulları”dır. (868-905)

al güzelim,akasya gerekli açıklamayı yapmış:P

sehercan
o zaman buradan şu çıkıyr kıpçaklar toplu olrk kabl etmdisiritan kimn canı istedyse o müslman oldu sonra bi baktlarki hepsi müslüman olmş başka açıklmsı yok bunn
sehercan
mert ben karrmda ısrrlym senn ark. dedği beni bağlmzsiritan
bi de bakmışlarki hepsi müslüman olmuş.heheheehehesiritan güzel bi sonuç çıkarmıssın.valla güldürdün beni
bu arada kararında ısrarlı olman güzelde.benim arkadaş seni bağlamaz diil.aksine çok güzel bağlar.sonuçta bölümünü okuyo.saygı duymalıyız dimi.
Sayfalar: 1 2
Referans URL