Dersizle Forumları

Full Versiyon: Tarih Çalışma Konusunda Bir Soru...
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Merhabalar,
Ben sözel öğrencisiyim, tarih dersine çalışırken o dönemde (örn: Osmanlı Duraklama) yapılan tüm savaşları ve antlaşmaları ezberlemeye çalışıyorum. Haliyle zamanımı çok alıyor ve antlaşmalar, savaşlar çok olduğu için kafamı karıştırıyor. Yorum konusunda herhangi bir eksiğim yok.
Endişelendiğim şey yorum sorularında çıkan şu tip maddeler;
"Bunun nedeninde Karamanoğullarıyla savaş yapılmıştır,
Bunun sonucu olarak Ankara Savaş'ı yapılmıştır"
Sizce böyle çalışmam doğru mu?
ezber yerine sürekli takıldığın yerleri tekrar edebilirsin ya da belirli zaman aralıklarıyla tekrar etsen iyi olur.biraz da hocanızın dersi işleyişine bağlı.mesela dershanedeki hoca bir iki kere anlattıktan sonra çoğu şeyleri hatırlıyorum.ve de derstte not tut.ama kendi cümlelerinle...
dostumxxtt
benim kardeşimde tarih derslerini ezberliyor gibi çok çalışıyor herşeyi biliyor ama sınavlarda çok karıştırıyor bunu için ne yapmalıyız
fire_man1 Demişki:

ezber yerine sürekli takıldığın yerleri tekrar edebilirsin ya da belirli zaman aralıklarıyla tekrar etsen iyi olur.biraz da hocanızın dersi işleyişine bağlı.mesela dershanedeki hoca bir iki kere anlattıktan sonra çoğu şeyleri hatırlıyorum.ve de derstte not tut.ama kendi cümlelerinle...

Kendi aklımdan cümlelerimle hazır özetlerim var.
Mesela Selçuklu'nun olaylarını anlatan kendi aklımdan yazdığım notlar var.
Olaylar, gelişmeler falan yeterince aklımda ancak beni zorlayan şeyler bu dönemlerde olan tüm savaşlar ve antlaşmalar.
ŞÖYLE BİR ŞEY YAPABİLİRSİN.O SAVAŞLARLA İLGİLİ BİR ŞİFRE OLUŞTUR.ÖRNEĞİN;

S azlıdere savaşı
I .kosova savaşı yandaki gibi şifreler oluştur.bak ilk başta
N iğbolu savaşı SINAV2 yazıyor.sonra da S,I,N,A,V VE 2'nin
A nkara savaşı karşısına bak.anladın sanırım.bu yöntem çok
V arna savaşı işime yarıyor.
2 .kosova
yorum soruları en kolay sorulardır.soruda verilen konu hakkında temel şeyleri öğrenmişsen yaparsın.
dostumxxtt
teşekkürler arkadaşlar
arkadaşım burda ezber değil not tutmak çok önemli anlatılan önemli olayları not tut ama anladığını anlayarak not al arkadaşım öğretmenin ağzından çıkan sözleri değil gulen eğer notları sürekli karıştırıyorsan fire_man arkadaşımızın dediği gibi yapabilirsin yorum soruları konuyu net dinliyorsan kolay ama tarihi sorula geldiğimizde anlamak ve onu zihinde canlı tutmak çok önemlidir arkadaşım kolay gelsin
fire man çok güzel örnek vermiş ama her zaman kodalam tam olmuyo
bu arada erkanı harbiye nedir arkadaşlar
yorum sorusu deyip geçmemek lazım...Yorum sorularııın içinde bilgiyi de iyi kullanmak lazım.Bilgi olmadıktan sonra yorum istediğin kadar kuvveetli olsun karıştırılır.Önemli olan bilgiyle beraber yorum yapabilmek ikisini bir arada kullanabilirsek ancak tarih sorularını yapabiliriz.
Sayfalar: 1 2
Referans URL